Една забележителна дървена врата от историята на филма Титаник беше продадена

...
Една забележителна дървена врата от историята на филма Титаник беше продадена
Коментари Харесай

Продадоха емблематичната плаваща врата от Титаник за колосалните $718 750 на търг

Една забележителна дървена врата от историята на кино лентата " Титаник " беше продадена за близо милион $.

Heritage Auctions обяви в понеделник, че неотдавнашният търг Treasures From Planet Hollywood е събрал общо 15,68 милиона $. Филмовият атрибут, продаден на търга, включваше също камшика на Харисън Форд от " Индиана Джоунс и Храмът на обречените " от 1984 година, брадвата, която Джак Никълсън държеше в " Сиянието " от 1980 година, и най-много дървената врата, за която се хващат Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет в последните подиуми на " Титаник " от 1997 година

's Floating Wooden Door That Saved 's Rose Beats Bullwhip at Auction - Check Out The Amount Here
— LatestLY (@latestly)
Докато реквизитът нормално се назовава " плаващата врата " от почитателите на кино лентата, предметът в действителност е " част от рамката на вратата тъкмо над входа на [корабния] първокачествен салон ", съгласно търга.

Емблематичният  беше продаден за 718 750 $ на търга и означи най-скъпо продадения продукт на събитието, измежду 16 общо реквизити, продадени за повече от 100 000 $. Това не беше единственият атрибут от филма  " Титаник "  на Джеймс Камерън, кормилото, употребявано за кораба във кино лентата, бе продадено за 200 000 $.

Роклята, която Уинслет носи в  " Титаник ", до момента в който нейната героиня Роуз и героят на Ди Каприо Джак се спускат във водата, бе продадена за 118 750 $, а телеграфен реквизит, употребен във кино лентата, беше продаден за 81 250 $.

Информацията, включена в уеб страницата на Heritage Auctions, гласи, че дървената врата е „ основана на най-известното парче парчета, избавени от “ действителното поглъщане на кораба през април 1912 г.

's Iconic Floating Door That Saved 's Rose Sold for THIS Whopping Amount at Auction, Beats ' Bullwhip
— LatestLY (@latestly)
Дървеният атрибут, употребен във кино лентата, от дълго време е обект на спор от почитателите дали героите на Ди Каприо и Уинслет биха могли и двамата да останат на повърхността върху дървената врата. Известно е, че Джак замръзва до гибел в Атлантическия океан, откакто той и Роуз съумяват да избягат на косъм от потъващия океански транспортен съд и вземат решение, че единствено един от тях може да се побере върху отломките.

'Titanic's Floating Door Sells for Whopping $718,750 at Auction, Beating Indiana Jones' Bullwhip'
— WhatSellsBest.com (@WhatSellsBest)
„ Джак може да е живял, само че има доста променливи “ , сподели 69-годишният Камерън в специалното предаване „ Титаник: 25 години по-късно с Джеймс Камерън “  на National Geographic, което беше излъчено през февруари 2023 година и се опитваше да дефинира по теоретичен път дали вратата би могла да държи и двамата герои на повърхността. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР